Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Wat anderen ervan vonden

Kitty, 38 jaar
“Ik vond het echt de moeite deze Autisme Krachtdag. Mooie omgeving, lekkere lunch, vriendelijke bediening. Het was heel fijn en leerrijk. Ik heb ontdekt dat ik best mezelf mag zijn en moet proberen om mijn omgeving zou autismevriendelijke mogelijk te maken in plaats van proberen om jezelf alleen maar aan te passen.”

Diana
“Ik vond het heel interessant om ervaringen van anderen te horen en heb een erg fijne sfeer ervaren tijdens de Autisme Krachtdag in januari. Er was voor mij heel veel herkenning op deze dag. De tijdsduur van deze dag was voor mij precies goed.”

Vrouw met autisme, regio Noord-Brabant
“Ik wilde graag gelijkgestemden op deze dag ontmoeten en vond ook veel herkenning. Er was een goede afwisseling van workshops, zowel binnen als buiten. Ik heb gemerkt dat ik al heel veel weet van autisme en ook veel zicht heb op mijn eigen autisme.”

Tineke, 54 jaar
“Ik heb de workshops tijdens de Autisme Krachtdag als positief ervaren. Het was wel een intensieve dag voor mij met veel indrukken. Ik vond het fijn om met andere vrouwen met autisme deze dag te beleven. Het gaf heel veel herkenning en ook het inzicht dat anderen niks kunnen zien aan de buitenkant en ik niks aan hen.”

Vrouw met autisme, 55 jaar
“Meedoen met de Autisme Krachtdag was voor mij een positieve ervaring. Het was erg fijn om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten. Ik vond erkenning en herkenning op deze dag. Ik heb het echt als een warm bad ervaren. De dag had wat mij betreft nog langer mogen duren!”

Vrouw met autisme
“Ik heb meegedaan aan de Autisme Krachtdag in januari omdat ik graag meer inzicht wilde in waar ik energie verlies op een dag. Door het bespreken van de autisme kenmerken en daar ook duidelijke voorbeelden bij te geven kreeg ik hier een helder beeld van. Nu weet ik dat er veel nuances zijn waardoor er energie weglekt. Het was ook fijn om ervaringen van anderen te horen op deze dag.”

Elly, 57 jaar
“Ik heb meegedaan aan de Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme, ondanks dat ik het moeilijk vind om met onbekende mensen iets te delen. Maar de workshop met het kwartetspel was een fijne manier om informatie te delen. De begeleiding was fijn en rustig. Ik heb gemerkt dat ik zeker niet de enige ben.”

Vrouw, 56 jaar
“De Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme was super! Ik wilde graag tips om verder te komen, want ik zit dagelijks in code rood. Door deze dag weet ik dat er nog veel ‘winst’ te behalen is. Ik hoop dat er een serie Autisme Krachtdagen georganiseerd wordt, met steeds weer een ander thema. Dan doe ik mee!”

Suzanne, 36 jaar
“Ik wilde graag nieuwe mensen leren kennen tijdens de Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme. In het dagelijks leven mis ik contact met mensen die begrijpen waar ik tegenaan loop. Deze dag kwam ik erachter dat ik zelf al veel waardevolle dingen heb ontdekt, die ik nu weer bewust ga inzetten. Ik ga mijn eigen kracht weer gebruiken! Het was een fijne dag, met rust en openheid van anderen.”

Vrouw
“Ik voel me vaak dom en stom en in sommige opzichten onderontwikkeld. Ik wilde graag meer duidelijkheid over hoe ik met mijn autisme om kan gaan in plaats van me dom of een aandachtvrager voelen. Tijdens de Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme heb ik gemerkt dat autisten niet persé mensen zijn met een nare sfeer om zich heen; dat het ook waardevolle mensen zijn.”

Vrouw, 51 jaar
“Ik twijfelde om me aan te melden voor de Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme, omdat er dan veel nieuwe gezichten zijn en je je kwetsbaar opstelt. Het was waardevol om herkenning te vinden in anderen. Ik heb meer geleerd over mezelf en heb ik tips gekregen om te ontspannen. En ik heb het voornemen gemaakt om aardiger te zijn voor mezelf.”

Erica, partner van iemand met autisme
“Ik wilde meedoen aan de Autisme Krachtdag om in contact te komen met anderen die in dezelfde situatie zitten, om van hen te leren. Ik wil beter leren omgaan met een man met Asperger, zorgen voor meer structuur en duidelijkheid. Het was heel fijn om te merken dat ik niet de enige ben in deze situatie en goed om te kunnen relativeren. Naar aanleiding van deze Autisme Krachtdag ga ik meer voor mezelf doen en naar mezelf luisteren. Maar ook juist proberen meer duidelijkheid te creëren thuis voor mijn man. Ik heb deze dag als positief ervaren. Het was een fijne, kleine groep. Voor herhaling vatbaar!”

Mari, partner van iemand met autisme:
“Ik voelde de noodzaak om te investeren in mijn relatie. Het kost veel energie om te gaan met de negativiteit en het zwart-wit denken van mijn partner. Regelmatig ervaar ik weinig vrolijkheid. Ik twijfelde om mee te doen aan de Autisme Krachtdag vanwege de prijs en tijdsinvestering, maar het was het waard: een goede investering in mezelf en mijn relatie! Het meest waardevolle inzicht dat ik gekregen heb is dat ik goed voor mezelf moet blijven zorgen. Het was fijn om steun van de anderen te krijgen en te merken dat ze zelfde dingen ervaren. Het was fijn, zeker omdat een deel van de dag buiten was. De dag mocht wel langer duren, het einde was te snel..”

Dingena, 54 jaar, verpleegkundige:
“Ik ben op zoek gegaan naar een autismecoach, omdat ik rust zocht in mijn vrije tijd. Door de dialoog in mijn gedachten ervoer ik een constante druk en kon ik niet ontspannen op vrije dagen.
Door de coaching van Sylvia ervaar ik nu inderdaad meer rust in mijn eigen denken en kan ik nu genieten van mijn vrije tijd. Bovendien geven vrienden aan dat ik rustiger geworden ben. De stuwende kracht van presteren is weg en de erkenning dat ik zo ben geeft me een goed gevoel. Bij Sylvia vond ik een veilige plek waar ik door een proces van bewustwording heen kon. Ze is zorgvuldig, rustig, niet op de voorgrond en stelt de juiste vragen. Wonderlijk dat ik zo snel een omslag kon maken!”

 René:
“Ik heb deelgenomen aan de workshop. Ik kon merken dat Sylvia weet wat autisme is en dat ze er ervaring mee heeft.
Sylvia kwam op mij over als iemand die direct is, wat ik erg kan waarderen. De meeste mensen zijn immers niet zo direct, maar bij autisme is dit juist prettig: duidelijk.”

Man, 47 jaar:
“Ik was altijd snel gestrest, ervaarde veel stress door prikkels om me heen en piekerde vaak. Door de coaching heb ik meer inzicht in mijn autisme gekregen, mijn stress en de oorzaken daarvan. Ik ervaar nu meer rust bij het omgaan met de kinderen. De coachingsgesprekken heb ik als prettig ervaren. Soms wordt je echt uit je comfort zone gehaald, maar de sfeer is zodanig dat dit kan en mag.
Sylvia is enthousiast, inlevend, praktisch, probleem oplossend, veilig en heeft kennis van zaken.”

Vrouw:
“Ik wilde een betere relatie met mijn man en dochter, beide autistisch. Hiervoor was verbetering nodig op het gebied van communicatie en inzicht in elkaar. Met vertrouwen ben ik het familiecoachingstraject begonnen. Het heeft ervoor gezorgd dat we veel beter kunnen communiceren met elkaar, meer respect hebben voor elkaar en er weer veel liefde en vertrouwen in de relatie met mijn partner is gekomen.
De coachingsgesprekken heb ik altijd positief ervaren met veel begrip voor mijn situatie. Sylvia is rustig en staat open en klaar om te luisteren en voelde mij goed aan. Het was belangrijk en het heeft mij veel goed gedaan om open en eerlijk mijn verhaal te delen met de coach. Ik zou de coaching door Sylvia aanbevelen aan mensen die zelf autisme hebben of er in de familie mee te maken hebben.”

Evelyn, onderwijzeres:
“Het was top om aan de workshop ‘Autisme is Uniek’ mee te mogen doen. Voor leerkrachten was het prima. Inhoudelijk was er veel bekend over autisme, maar met name de ervaringen, gevoel hierbij met elkaar delen en de leuke en afwisselende werkwijze maakte het tot een interessante fijne middag. Ik vond het vooral nuttig dat we heel erg vanuit onze eigen ervaringen konden delen/voelen/merken wat de kenmerken van autisme zijn en de ervaringen te horen wat voor invloed deze kenmerken kunnen hebben op mensenlevens (leerling, gezinsleden, partner, leerkracht).
Sylvia is een ervaringsdeskundige met veel passie en energie om je te helpen de ‘handicap’ niet te zien als belemmering, maar samen op zoek te gaan (niet door saaie theoretische en zakelijke gesprekken) naar een verbeterde situatie voor alle betrokkenen. Ik zal zeker onthouden dat zij als Autismecoach met veel enthousiasme daadwerkelijk kan helpen daar waar problemen zijn, door gesprekken/spelletjes, zodat een en ander in een andere flow kan komen. Waardoor er energie vrijkomt en het niet alleen maar energie kost!”

Wonderlijk dat ik zo snel een omslag kon maken.