Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Over mij

Ik ben Sylvia van Casteren-van Winden. Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. In mijn gezin maak ik autisme van dichtbij mee en merk ik de onrust en stress die ermee gepaard gaat. Het autisme zorgt ervoor dat we dagelijkse uitdagingen hebben. Om hiermee beter om te gaan, ben ik me gaan verdiepen in autisme en coaching. Een goede keus, want het heeft mij het gezin veel gebracht. Het zorgt ervoor dat we de strategieën hebben kunnen en blijven ontwikkelen om de dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.

Autisme heeft mij ook veel positiefs gebracht. Het zorgt ervoor dat ik zelf ook rust inbouw en meer kan genieten van dagelijks geluk. Het laat mij minder meevoeren in de maatschappelijke ratrace. En bovendien heeft het mij fantastisch werk gegeven. Ik help nu mensen met (een vermoeden van) autisme en hun naasten, om stress te verlagen, meer rust te ervaren en warmere, betere relaties te ervaren. Ik geloof namelijk dat het mogelijk is om beter te leven met autisme, door meer kennis en handvatten, waardoor de belasting op alle (zorg)schouders verminderd.

Door mijn ervaring als partner van iemand met autisme, weet ik hoe lastig het is om met autisme om te gaan in de samenleving die niet op autisme gericht is. Zeker bij hoger opgeleiden wordt autisme niet makkelijk herkend en kan er veel eenzaamheid gevoeld worden. Dankzij mijn opleiding en ervaring als autismecoach en mijn opleiding tot lachtherapeut kan ik anderen op een constructieve manier helpen om zichzelf niet te verliezen en sterk overeind te blijven.

Ik geloof dat mensen met én zonder autisme elkaar kunnen versterken, met behoud van eigenheid. Het geeft mij enorme voldoening om daaraan bij te dragen, verlichting te geven waar mogelijk.

Opleidingen

Autismecoach – certificering in 2017
Laughter Yoga Teacher / Lachjuf – behaald in 2017
Lachtherapeut practitioner / Lachcoach – certificering in 2018

Mensen met én zonder autisme kunnen elkaar versterken.