Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Meer rust, minder stress

Als jij (kenmerken van) autisme hebt, dan is de kans groot dat je vaker en meer stress ervaart dan de mensen om je heen. Dit kan uitmonden in een gevoel van chaos, chronische vermoeidheid, lichamelijke klachten, weinig kunnen hebben van de mensen om je heen, geen energie meer voor leuke dingen, vaak overprikkeld zijn, problemen hebben bij communicatie en het overzicht verliezen. Je kunt het gevoel hebben dat je meer aan het overleven bent dan dat je vol in het leven staat.

Wil jij je inzetten om hierin verandering te brengen en weer meer rust in je leven te krijgen? Dat kan! In dit traject ga je aan de slag om in 7 stappen meer rust en minder stress te gaan ervaren. Dit bestaat uit 2 delen:

Inzicht in jouw autisme en stress

Als je weet dat je (kenmerken van) autisme hebt, wil dat nog niet zeggen dat je weet hoe jouw autisme zich precies uit. Maar inzicht in jouw autisme is de basis om verder te gaan. De basis van waaruit je verder kunt uitzoeken hoe stress bij jou werkt. Vaak is het lastig om te herkennen wat de stress-signalen zijn waarmee jouw lichaam aangeeft dat de stress oploopt en waardoor dit komt. In dit eerste deel werk je naar inzicht in jouw autismekenmerken, jouw stress-signalen en de oorzaken waardoor je stress krijgt. Hierdoor ben je beter in staat om in te grijpen als de stress gaat oplopen en kun je op tijd maatregelen nemen om de rust weer te vinden.

De juiste strategieën vinden om stress om te buigen naar meer rust

Je hebt in het eerste deel geleerd om de signalen te herkennen waaraan je merkt dat de stress oploopt. Tijdens het tweede deel ga je aan het werk om handvatten te vinden die jou meer rust gaan laten ervaren. Je vindt voor jou toepasselijke strategieën in structuur, daar waar deze voor jou overzicht en meerwaarde biedt. Je ontdekt waar jouw balans tussen inspanning en ontspanning ligt en hoe je beter kunt omgaan met prikkels. Daarna leer je hoe je op een handige manier kunt communiceren over jouw stress en de voorwaarden om goed te kunnen functioneren, maar ook hoe je beter je grenzen kunt aangeven en kunt vragen om hulp.

Wil jij meer rust in je leven vinden?

Klinkt het als muziek in je oren om minder stress te ervaren en meer energie over te houden voor fijne dingen? Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek, waarin we de mogelijkheden voor jou bespreken.

Contactformulier
Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!