Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Meer rust en plezier thuis

Je hebt steeds vaker last hebt van je autistische kenmerken sinds je vader geworden bent.

Herken je dit?

Je kind staat vol verwachting voor je om iets aan je te laten zien. Je wilt het graag bekijken, maar je zit al aan je taks en je wordt afgeleid door geluiden buiten, een piepje van de telefoon, een rammelende maag. Je kind vraagt aandacht, zit aan je, wat niet prettig is. Je kunt je helemaal niet focussen en hebt eigenlijk rust nodig. Uiteindelijk loopt je kind weg. Dan besef je dat je je kind teleurgesteld hebt en dat doet pijn…

Het eten staat op tafel, dat zou een fijn moment met elkaar moeten zijn. Vervelend, het duurt even voordat iedereen aan tafel zit. In plaats van een fijne gezamenlijke maaltijd met elkaar is er gejengel en gedoe. Je hoofd raakt vol, je raakt overprikkeld en kortaf. De gezelligheid verdwijnt. Je hebt geen idee hoe je nu weer kunt omschakelen…

Je hebt even spaarzame tijd met je vrouw. Heerlijk samen in rust genieten. Voor haar is dit blijkbaar een moment om van alles ter sprake te brengen over jullie kind(eren) en hoe de planning er de komende tijd uitziet. Het begint je te duizelen, kunt je er niet op concentreren. Je vraagt of dit niet op een later moment kan. Dat maakt haar duidelijk boos. De verwachte rust keert ineens om naar onenigheid. Je snapt er niets van; wat heb je nu weer fout gedaan…

 

Hoe zou het voor je zijn als:

 

Dat is mogelijk!

Het traject ‘Meer rust en plezier thuis’ is een serie van 9 sessies van een uur 1 op 1 coaching, een coachwandeling en opdrachten thuis, waarin jij en je thuissituatie centraal staan en het geleerde meteen onderdeel wordt van jouw dagelijks leven. In dit traject wordt jouw vrouw ook betrokken bij een van de gesprekken om maximaal effect te bereiken.

 

Aan het eind van dit traject:

Weet je beter hoe jezelf weer kunt opladen.

Heb je weer energie om met je kind(eren) te spelen, te ravotten, te lachen, kortom een leuke vader te zijn en te genieten van je kind(eren).

Heb je meer geduld met je kind(eren), waardoor je meer aandacht voor elkaar hebt en je meer onderdeel wordt van het gezin.

Hebben jij en je vrouw meer begrip voor elkaar en de communicatie tussen jullie is beter, waardoor je minder boosheid en meer harmonie voelt.

Weet je wat je nodig hebt om goed te functioneren en beter in je vel te zitten en hoe je dat voor elkaar krijgt.

Je kunt beter je grenzen aangeven en aan anderen uitleggen wat ze wel en beter niet kunnen doen voor je.

Je voelt meer ruimte voor jezelf en meer verbondenheid met je gezin; je ervaart al met al meer rust en plezier thuis!

Ik meld me aan


De investering voor dit traject is 995 Euro. Dit is inclusief gebruik van werkmaterialen, werkmap en coachwandeling. In overleg is het mogelijk om in 4 termijnen van 265 Euro te betalen.

“Ik ben op zoek gegaan naar een autismecoach, omdat ik rust zocht in mijn vrije tijd. Door de dialoog in mijn gedachten ervoer ik een constante druk en kon ik niet ontspannen op vrije dagen.
Door de coaching van Sylvia ervaar ik nu inderdaad meer rust in mijn eigen denken en kan ik nu genieten van mijn vrije tijd. Bovendien geven vrienden aan dat ik rustiger geworden ben. De stuwende kracht van presteren is weg en de erkenning dat ik zo ben geeft me een goed gevoel. Bij Sylvia vond ik een veilige plek waar ik door een proces van bewustwording heen kon. Ze is zorgvuldig, rustig, niet op de voorgrond en stelt de juiste vragen. Wonderlijk dat ik zo snel een omslag kon maken!”

“Ik was altijd snel gestrest, ervaarde veel stress door prikkels om me heen en piekerde vaak. Door de coaching heb ik meer inzicht in mijn autisme gekregen, mijn stress en de oorzaken daarvan. Ik ervaar nu meer rust bij het omgaan met de kinderen. De coachgesprekken heb ik als prettig ervaren. Soms wordt je echt uit je comfort zone gehaald, maar de sfeer is zodanig dat dit kan en mag.
Sylvia is enthousiast, inlevend, praktisch, probleemoplossend, veilig en heeft kennis van zaken.”

Ik wil aan de slag


Meest gestelde vragen:

Wordt het traject ook vergoed door de zorgverzekeraars?
Nee, je kunt dit niet declareren bij zorgverzekeraars. Er zijn mogelijk wel opties via PGB, verzuimverzekeraar of werkgever.


Wat wordt er van mijn partner verwacht?
Je partner wordt gevraagd om een van de 9 sessies aanwezig te zijn. Dit kan samen met jou zijn ofwel een gesprek met jouw partner alleen. Hier hoeft niets voor voorbereid te worden; het is echter prettig als jij haar al verteld hebt waar je mee bezig bent in het traject.


Bij de GGD zijn er veel wachtlijsten, hoe is dat bij jou?
Een eerste kennismaking kan altijd binnen 14 dagen na aanmelding. Het traject kan daarop meteen ingepland worden.


Ik twijfel: is dit wel iets voor mij?
Voordat een traject start is er altijd een kennismakingsgesprek. Als een van ons zich in, of na dit gesprek niet prettig voelt in het contact, dan zit je nergens aan vast.


Mijn vrouw wil liever niet betrokken worden bij het traject, kan ik dan wel meedoen?
In dat geval kun je ook meedoen. Vaak blijkt de partner in de loop van het traject toch geïnteresseerd te zijn om een keer mee te doen aan een gesprek.

Oké, ik ga ervoor!
Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!