Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Betere relaties bij autisme

Vind je contacten en relaties ook inspannend? Ben je misschien bang om sociale blunders te begaan? Zijn praatjes over koetjes en kalfjes vervelend of moeilijk? Snap je de ongeschreven sociale regels en verwachtingen in relaties niet (altijd)? Heb je moeite om mensen te begrijpen? Vind je het lastig om in groepen te functioneren? Weet je niet hoe je moet reageren als er emoties en gevoelens om de hoek komen?

Contacten en relaties, zowel persoonlijke als zakelijke, kunnen veel van een mens vragen!

Als je 1 of meerdere van bovenstaande vragen met ja kunt beantwoorden, dan vragen sociale contacten extra veel energie. Zeker als je zelf al moe bent door werk, prikkels, druk gezin of een vol hoofd, dan is het lastig om nog aandacht te geven aan je partner, kind, vriend of collega.

Je hebt eerst tijd voor jezelf nodig voordat je er weer voor de ander kunt zijn. Helaas merk je dat dit niet altijd wordt begrepen en je wellicht zelfs contacten gaat vermijden. Alles beter dan het onbegrip, de miscommunicaties en chaos in je hoofd.

Wil je leren hoe je die waardevolle collega, partner en vriend kunt zijn, die je zou willen zijn?
Om goede relaties te ontwikkelen en hebben is het belangrijk dat je begrijpt hoe relaties ontstaan en op wat voor manier je relaties kunt onderhouden en verdiepen. Hier wordt niet veel over gepraat, omdat veel als vanzelfsprekend wordt aangenomen. Maar als je dit niet intuïtief oppikt, is het nodig om dit te leren. Door te begrijpen hoe relaties werken, krijg je meer inzicht in wat voor jou en je relaties van belang is.

Ik kan je coachen op het traject naar Betere relaties. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek, waarin we bespreken waar jij tegenaan loopt en ik aangeef welke mogelijkheden er zijn om betere relaties te krijgen en/of te onderhouden.

Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!