Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Begrip, minder stress!

Als je weinig van autisme weet is het niet makkelijk om reacties en gedrag van mensen met autisme te verklaren. Uit eigen ervaring weet ik dat een autistische denkwijze niet altijd logisch lijkt of voor de niet-autist soms zelfs onnavolgbaar is.

Door meer kennis te vergaren en te proberen de denkwijze van je familielid te volgen, kom je steeds beter te weten wat effectief is om elkaar minder stress te bezorgen. Dit kan in taalgebruik zijn (het woord ‘straks’ of ‘zo meteen’ is erg ongedefinieerd, wat onduidelijkheid geeft en stress kan opleveren), in tijdsindeling (voldoende ontspanning tegenover inspanning), taakverdeling (duidelijkheid, structuur), communicatie (woordgebruik, uitleg), duidelijkheid in wensen over en weer.

Het coachingstraject Begrip, minder stress! kan samengesteld worden uit persoonlijke coachingsgesprekken, schriftelijke informatie, (lachtherapeutische) oefeningen, spelvormen en deelname aan een bijeenkomst Ervaringen bundelen! In overleg wordt de intensiteit van het traject bepaald.

Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!