Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Als jouw partner autisme heeft

Dan kun je af en toe wel een steuntje in de rug gebruiken. Iemand met autisme denkt en reageert vaak anders dan iemand zonder autisme. Dit kan leiden tot problemen in de communicatie, elkaar niet snappen, reacties die uit het niets komen, of juist geen reactie. Ervaar je dat je partner niet aanvoelt wat jij nodig hebt, heb je het idee dat je veel op jouw schouders komt?

Je bent voor je partner gevallen om de mooie eigenschappen. Maar op een bepaald moment blijkt het samen zijn toch niet heel eenvoudig. Je partner wordt snel boos als iets niet gaat zoals afgesproken, wil niet mee naar familie of feestjes, heeft problemen op het werk, heeft moeite met de kinderen, kan niet tegen het lawaai, wordt gestrest als er vriendjes komen spelen, snapt niet wat jij nodig hebt en lijkt weinig rekening te houden met zijn/haar omgeving.

Het lijkt erop dat je er helemaal alleen voor staat. En als je het er een keer met iemand over hebt, ervaar je onbegrip. Je omgeving ziet jullie als een fijn stel. Maar waarom voelt het dan zo anders, alsof het niet klopt, alsof mensen niet begrijpen wat jij meemaakt thuis?
Als partner van iemand met (een vermoeden van) autisme is het niet altijd eenvoudig. Veel huishoudelijke taken en gezinszaken, komen op jou neer. Jij onderhoudt de sociale contacten, jij zorgt ervoor dat alles voor de kinderen geregeld worden. Soms lijkt het erop dat je er een kind extra bij hebt…

Het kan ook anders! Leer meer over autisme, wat je beter wel of juist niet kan doen, hoe je de communicatie kunt verbeteren, wat de liefdestalen ertoe doen en hoe je stress kunt verminderen. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer kennis van autisme = minder stress = betere relatie